فاجعه FTX باعث شد چندین ارز به واسطه ی قرار گرفتن در معرض این صرافی ، به خاک و خون کشیده شوند، اما با این حال، واکنش ها و رفتار اتریوم در بازار چیزی است که همه انتظارش را نداشتند.
رکود بازار ارزهای دیجیتال بین 7 و 9 نوامبر ویرانگر بود، به طوری که اکثر دارایی ها حداقل 20 درصد کاهش یافتند و به پایین ترین حد خود در چند سال گذشته رسیدند. همین داستان در مورد بیت کوین نیز صدق می کند که به زیر 16000 دلار رسیده است. با این وجود، داستان اتریوم متفاوت است.
دلایلی که احتمال سود بردن اتریوم از وضعیت ایجاد شده را بیشتر می کنند، به شرح زیر است:
- برخلاف سایر داراییها، در طول فروش FTX در بازار، دومین ارز دیجیتال بزرگ به پایینترین حد خود نرسیده است و حتی قبل از رسیدن به کف 880 دلاری خود در سال 2022، توانسته است حمایت خوبی را به دست آورد. در حال حاضر، اتریوم با قیمت 1270 دلار معامله می شود که از نظر فنی آن را به یکی از انعطاف پذیرترین دارایی های دیجیتال در بازار این هفته تبدیل می کند و چند دلیل برای آن وجود دارد.
- ورشکستگی یکی از بزرگترین صرافی های متمرکز در بازار ممکن است چرخه رشد دیگری را برای تامین مالی غیرمتمرکز از جمله صرافی های غیرمتمرکز ایجاد کند. به لطف شفافیت کامل و مدیریت مبتنی بر الگوریتم، DEX ها به احتمال زیاد از سرنوشت صرافی هایی مانند FTX جلوگیری می کنند.
- جدا از رشد صنعت سودمند برای اتریوم، یکی از بزرگترین رقبای آن یعنی سولانا، به واسطه ی خروج میلیون ها سکه از اکوسیستم خود، به نابودی بسیار نزدیک شده است. از ابتدای سقوط FTX تا کنون، توکن SOL حدودا 50 درصد از ارزش خود را در بازار از دست داده است.
- آخرین، اما نه کم اهمیت ترین دلیل، افزایش میزان توکن سوزی است. به لطف وحشت ایجاد شده در بازار، کاربران فعالانه توکنهای ETH و ERC خود را در صرافیها و کیف پولهای مختلف جابهجا کردهاند، که این باعث افزایش فعالیت شبکه و در نتیجه افزایش حجم توکن سوزی ها شده، که این موضوع برای اتریوم اتفاق مثبتی است.